Week van de smaak. Vlaamse abdijbieren en abdijkazen

26 okt 2017
  Facebook  Twitter  Email  Print
In Oudenburg sluiten we het abdijenjaar 2017 af met een geanimeerde causerie over Belgische abdijdieren en dito kazen. Drankenspecialist Gido Van Imschoot komt aan de hand van een powerpointpresentatie en uiteraard een uitgelezen waaier abdijbieren een boeiend relaas brengen over de geschiedenis, de smaak en de productie van abdijbieren in onze contreien. We weten allemaal dat België op dit gebied hét land bij uitstek is en wereldwijd tot de top behoort. Als specialist van de Vlaamse biercultuur zal Van Imschoot een leerrijke, maar vooral leuke avond brengen rond het aangehaalde thema. Tussen de meer dan zeven abdijbieren die we achtereenvolgens maar nu met de nodige kennis en verfijnde smaak zullen proeven, vernemen we ook meer over de kaasproductie van deze grote abdijen. En ook die uitgelezen kazen staan als proevertjes op het programma. Cultuur, gastronomie en de mystieke sfeer van deze eeuwenoude abdijen gaan hier hand in hand.
 

Meer info

Romeins Archeologisch Museum

donderdag 16 november 2017 vanaf 20 uur

 

Prijs

25,00 euro (abdijbieren en abdijkazen inbegrepen)

inschrijven is noodzakelijk

 

Contactgegevens

Dienst Cultuur Stad Oudenburg in samenwerking met Best Pittig, het Davidsfonds, de KVLV, de KWB, de Landelijke Gilde en Markant

Romeins Archeologisch Museum

Marktstraat 25 in Oudenburg

T 059 56 84 00

E ram@oudenburg.be