Voorstelling nieuwe museumpocket Ginter

17 apr 2018

Nu zondag 22 april is het Erfgoeddag en bij deze gelegenheid stellen de intergemeentelijke cultuurpartners van Ginter hun nieuwe ‘museumpocket’ voor in het RAM in Oudenburg.

Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem werken op cultureel vlak samen binnen de projectvereniging ‘Ginter’. Deze 7 gemeenten tellen op hun grondgebied samen bijna 20 musea en bezoekerscentra. Soms gaat het over bekende gebouwen en collecties, maar er zitten ook ‘nog te ontdekken pareltjes’ tussen.

Om zowel de eigen inwoners als de bezoekers van buiten de regio beter kennis te laten maken met deze stuk-voor-stuk boeiende en leerrijke musea, bundelde Ginter ze in een kleine en handige ‘museumpocket’. Dit gratis boekje past perfect in iedere broekzak of handtas en bevat per museum een korte beschrijving, een mooie foto en alle nodige praktische gegevens. Van het Oldtimer Motoren Museum in Oudenburg tot de Tabakfabriek N°253 in Handzame: deze handige pocket biedt tal van ideeën voor een leuke uitstap met het gezin, een vriendengroep of een vereniging.

Op zondag 22 april om 10 uur wordt de museumpocket officieel voorgesteld aan het begin van de Erfgoeddag-activiteit in Oudenburg, m.n. het ‘Oudenburgs uurtje’, in het Romeins Archeologisch Museum, Marktstraat 25, 8460 Oudenburg. Iedereen is welkom (toegang tot de activiteit is gratis voor leden van de Erfgoedkring 8460, niet-leden betalen 3 euro incl. aperitief).

Verder is het boekje gratis verkrijgbaar bij de diensten toerisme en cultuur, alsook bij de toeristische infopunten van de Gintergemeenten Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. Meer info en een overzicht van alle vrijetijdsactiviteiten in de regio is te vinden op www.ginter.be. 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00