Romeins Weekend en Girlpower!

8 mei 2019

Girlpower! Meisjes en vrouwen aan de macht op de elfde editie van het Romeins Weekend in Oudenburg. Naar jaarlijkse traditie valt dit evenement voor jong en oud tijdens het Pinksterweekend, dit jaar is dat op zondag 9 juni en maandag 10 juni. Eyecatcher is het uitgebreid kampement met soldaten vergezeld van hun vrouwen en kinderen en de vele kraampjes van de ambachtslui. Diverse workshops, demonstraties en evenementen staan in het teken van de leefwereld van Romeinse meisjes en vrouwen. Zo zullen de rondleidingen in het museum zich toespitsen op vondsten uit het fort die bewijzen dat er op diverse momenten ook meisjes en vrouwen in het kamp aanwezig waren. Juwelen, vrouwenschoenen, skeletten van vrouwen…  

Op beide dagen kunnen zowel meisjes als jongens zich laten transformeren tot een Gallo-Romeinse vrouw of Romeinse matrona. Na het verkleedmoment en het bezoek bij de kapster is er de workshop Romeinse beauty waar ze verzorgingsproducten zoals badzout, verzorgende crème en tandpasta kunnen maken en de workshop juwelen. Eenmaal volledig uitgedost, laten ze zich fotograferen in de photobooth en is er een verzorgde slotparade.

Ondertussen zorgen vrouwelijke gladiatorengevechten voor extra girlpower en in het kampement laten heel wat Romeinse vrouwen hun ambacht bewonderen. Maar al staat Venus centraal, er wordt ook aan Mars gedacht. Jongens kunnen schilden maken en de sfeer opsnuiven van het soldatenkamp. Naar gewoonte worden ook drankjes geserveerd en Romeinse snacks aangeboden. En laten we hopen dat ook de zon voor wat zuiderse sfeer zal zorgen.
 


 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00