RAM heropent zijn deuren

28 sep 2020

Het RAM Oudenburg heropent op woensdag 1 juli.

Van de tijdelijke sluiting werd gebruik gemaakt om de gevel van het abtsgebouw, het gebouw waarin het museum is gehuisvest, te herschilderen. De backoffice van het museum krijgt nieuwe bureaus en ook de museumshop ondergaat een facelift. De opening van het museum gaat gepaard met de heropening van de tentoonstelling ‘Roma Intima. Liefde, lijf en lust’.

Tezelfdertijd opent een nieuwe tentoonstelling ‘Roderick Intima’. In het bezoekerscentrum zullen een 25- kunstenaars van de kunstkring Roderick beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen en poëzie geïnspireerd op liefde en lust in het Oude Rome presenteren. Beide tentoonstellingen zijn te bezichtigen tot en met zondag 25 oktober 2020, tijdens de openingsuren van het museum. De toegangsprijs voor ‘Roma Intima’ bedraagt 4 euro, maar is gratis bij een bezoek aan het museum. De tentoonstelling ‘Roderick Intima’ is gratis te bezoeken.

Een bezoek aan het museum of aan de tentoonstelling moet op voorhand gereserveerd worden op het nummer 059-56 84 00 of via e-mail (ram@oudenburg.be). Om de veiligheid en het comfort van de bezoeker te garanderen, zullen per tijdsslot maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Twee aangepaste parcours (één voor de tentoonstellingen en één voor de collectie) zorgen ervoor dat de bezoekers elkaar niet kunnen kruisen tijdens hun bezoek. Bezoekers zullen op een voldoende aantal plaatsen hun handen kunnen desinfecteren. Elektronisch betalen wordt aangemoedigd. De museumshop is voorlopig gesloten. Enkel het boek ‘Roma Intima’ en enkele wandel- en fietskaarten kunnen worden aangekocht.   
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00