Q-label voor Romeins Archeologisch Museum

3 mrt 2020
Het provinciebedrijf Westtoer heeft gisteren aan het Oudenburgse Romeins Archeologisch Museum een Q-label overhandigd. Aan Hotel De Stokerij in Roksem werd een verlenging van het kwaliteitslabel uitgereikt. Alle Q-ondernemers volgden een opleiding over de aspecten, die een impact hebben op de beleving van bezoekers.
 

"Het Q-label viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Deze editie zorgde in totaal voor 40 nieuwe kwaliteitslabels in de vier toeristische regio's: het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek", zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme en voorzitter van Westtoer. "West-Vlaanderen telt dit jaar voor het eerst meer dan 300 toeristische actoren met een Q-label. Het gaat om logies, restaurants, cafés, toeristische infokantoren, musea en attracties."

Alle Q-ondernemers volgden een korte opleiding over de aspecten, die een impact hebben op de beleving van bezoekers. Dankzij praktische tools en meetinstrumenten brachten ze alles in kaart en peilden ze naar de tevredenheid van hun gasten. De deelnemers wisselden onderling hun ervaringen uit. Ze kregen ook elk drie halve dagen begeleiding op maat van een coach, die kwam ter plaatse en stoomde voor de deelnemers een individueel groeiplan klaar. De deelnemers kregen ook een bezoek van een mystery visitor.

Vijf toeristische organisaties

Na een positieve evaluatie van het groeiplan en van het verslag van de mystery visitor besliste de jury om het Q-label toe te kennen volgende vijf toeristische organisaties uit het Brugse Ommeland: Bezoekerscentrum Bulskampveld (Beernem), De Grote Linde (Oostkamp), De Vossenbarm (Jabbeke), Huisbrouwerij De Halve Maan (Brugge), Romeins Archeologisch Museum (Oudenburg).

Naast de nieuwe labels behaalden ook tien organisaties hun verlenging: De Castillion (Brugge), De IJshoeve (Damme), Den Ommekeer (Beernem), De Stokerij (Oudenburg), Estaminet Ter Spinde (Jabbeke), Het Brembos (Wingene), Het Weiland (Damme), Jan Brito (Brugge), Maison Bousson (Brugge), 't Oosthof (Jabbeke). In totaal hebben 55 toeristische spelers in het Brugse Ommeland nu het Q-label. 
 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00