OAZE platform voor jonge makers online

17 dec 2020

OAZE platform voor jonge makers online

Regio – Het project ‘OAZE’ werd in februari al afgetrapt, nu volgt ook de lancering van het OAZE-platform op vrijdag 18 december. Dit platform biedt jonge makers de mogelijkheid om zichzelf in de spotlight te zetten, een netwerk op te bouwen met andere jonge makers uit de regio en een werkruimte binnen de residentiewerking aan te vragen. Het OAZE-platform kadert in de ondersteuning van jonge creatieve makers, door de intergemeentelijke samenwerking Ginter.

De huidige coronasituatie heeft een enorme impact gehad op het organiseren van evenementen. Steeds vaker zien we de verschuiving van face-to-face naar digitaal. Het blijft daarom, meer dan ooit, belangrijk om creatieve mensen te gaan ondersteunen waar mogelijk. Gelukkig blijft de online wereld verder draaien.

"In alle Gintergemeenten (Gistel, Ichtegem, Jabbeke Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem) krijgen jonge kunstenaars uit verschillende disciplines voortaan de mogelijkheid om hun projecten nog meer in de kijker te zetten. Op het platform: OAZE.be maken ze een pagina aan waar ze zichzelf en hun creatieve projecten kunnen voorstellen.", aldus Lieselotte Denolf, voorzitter van Ginter en schepen voor cultuur in Torhout.   

Schepen voor cultuur Rik Waeyaert van Kortemark: "Daarnaast worden in Torhout en Kortemark atelier- en repetitieruimtes ter beschikking gesteld. Op het platform kunnen geregistreerde jonge makers een aanvraag indienen om hun intrek te nemen in één van deze ruimtes. De grote voordelen hier zijn de mogelijkheid tot een korte huurperiode en de voordelige tarieven. In Torhout werden 3 ruimtes ter beschikking gesteld in het voormalige ACV-gebouw in de Beerstraat, in Kortemark zijn dat er 9 in het oude Pastoriegebouw in de Pastoor Blanckestraat."

Alle informatie is te vinden op OAZE.be.

 

Creëer je eigen toonkansen

Het OAZE platform zal dus een grote groep creatievelingen de mogelijkheid bieden om hun portfolio online te zetten. Zo worden ze samengebracht op één plaats, waar ze ook contact kunnen opnemen met elkaar. Dit geeft bovendien organisatoren van evenementen – of andere geïnteresseerden –  een duidelijk overzicht van jong talent uit de regio dat ze bij hun evenementen kunnen betrekken. De jonge makers kunnen dus door hun eigen hoekje van OAZE in te richten, meteen toonkansen voor zichzelf creëren. Op het platform is ook een agenda voor en door jonge makers.

OAZE zal in de toekomst ook vormingsmomenten organiseren, het valt nog af te wachten of deze fysiek of digitaal zullen doorgaan. Deze worden aangekondigd op het platform zelf, waar nu al de mogelijkheid bestaat om vragen in te sturen via de Q&A module. Deze vragen worden in eerste instantie voorgelegd aan andere jonge makers om hen zo de mogelijkheid te geven elkaar te ondersteunen.

Ben je zelf een jonge maker? Iemand die aan het begin staat van zijn jonge, creatieve carrière? Word dan nu gratis lid van het OAZE-platform! Toon jezelf en je projecten. Inschrijven kan op www.oaze.be


 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00