Fototentoonstelling IMPACT

16 apr 2021
Vanaf vrijdag 30 april is in het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg de fototentoonstelling IMPACT te zien. Het resultaat van de gelijknamige fotowedstrijd waar zowel professionele als amateurfotografen konden aan deelnemen. 30 laureaten uit meer dan 300 inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury bestaande uit Pieter Clicteur, Jos Verhoogen en Stephane Verheye. 
 
De Impact op het dagelijkse leven.
De covid-19 pandemie beheerst sinds maart 2020 ons leven. Ons maatschappelijk en sociaal leven kwam zo goed als stil te liggen. Deze situatie zorgde voor surreële beelden op straat, in de natuur en in onze eigen woonkamer. Ook bijzonder was dat iedereen zijn eigen perceptie over de crisis had.
Via deze tentoonstelling wil de dienst cultuur van stad Oudenburg door middel van beeld en decor deze persoonlijke ervaringen serveren aan het grote publiek.

De tentoonstelling is opgebouwd uit 3 delen.
De tentoonstelling neemt de bezoekers mee op een reis met ups-and-downs. Daarom is de tentoonstelling opgebouwd uit 3 thema’s. De bezoekers mogen eerst nog eens proeven van het leven pre-corona om vervolgens meegesleurd te worden in de harde realiteit van beperkingen en lockdowns. Eindigen doet de expo met een positieve noot van hoop en solidariteit. Op die manier hoopt de organisatie dat de bezoeker hoop en kracht kan putten uit het bezoek om nog even vol te houden.

Publieksprijs
Aan het einde van het bezoek kan er een stem uitgebracht worden op het favoriete beeld van de bezoekers. Want de meest gewaardeerde beelden van het publiek maken kans om naar huis te gaan met de publieksprijs.

Twee voor de prijs van één
De ingang bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor studenten.
Aansluitend kan je mits vertoon van je ticket, het Romeins Archeologisch Museum gratis bezoeken.
Ook voor de tentoonstelling is reserveren verplicht, dit kan via ram@oudenburg.be of op 059 56 84 00. 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00