De collectie van het RAM online

21 feb 2018
De collectie archeologische voorwerpen van het RAM mag beschouwd worden als één van de belangrijkste voor de Laat-Romeinse archeologie in de Lage Landen. De collectie bevat onder meer munten, mantelspelden, kunstig versierde gordelgespen, wapens en uitrusting, glas en aardewerk. Deze voorwerpen zijn voor het merendeel afkomstig van de archeologische opgravingen van het fort en van de grafvelden net buiten de stad.

Afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het fotograferen van de collectie. Zo kan er ten allen tijde gebruik gemaakt worden van deze foto’s, maar misschien nog belangrijker is dat een groot deel van onze collectie nu ook digitaal bekeken kan worden op de webpagina van Erfgoedinzicht. Zeven vondsten worden momenteel in de kijker geplaatst, maar via de zoekfunctie kun je verder snuisteren in de collectie van het RAM (www.erfgoedinzicht.be/oudenburg).

Op de beeldbank van Erfgoedinzicht.be ontsluiten tientallen instellingen van Oost- en West-Vlaanderen hun erfgoedcollecties, maar ook culturele erfgoedprojecten worden er via de evenementenkalender in de kijker gezet. De website biedt een handige zoekfunctie die toelaat om op thema te grasduinen of geografisch te zoeken wat een stad of streek te bieden heeft op erfgoedkundig vlak.


 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00