11 juliviering

Op zondag 10 juli 2016 vindt in Oudenburg opnieuw de 11 juliviering plaats. Traditioneel kozen we voor een barbecue gekoppeld aan een wervelend muzikaal programma. Het is verspreid over vier locaties. De toegang tot de optredens is gratis en iedereen is van harte welkom, want Vlaanderen viert feest. Kaarten voor de grandioze barbecue kunnen nu al worden verkregen.

Grandioze barbecue vanaf 12 uur (toegang mogelijk tot 13 uur)
Vanaf 12 uur kan iedereen (mits inschrijving) deelnemen aan een grandioze barbecue met een variatie aan vleessoorten, allerlei verse groenten, saus, aardappeltjes en voor elk één glas wijn.
Plaats: Abdijdomein (Markstraat 1)
Kostprijs: 16,00 euro per persoon (voor kinderen onder 12 jaar: 8,00 euro per persoon)
Inschrijven met betaling noodzakelijk in het RAM vóór 6 juli aanstaande. Een feest voor ieder-een. …

Om 14, 15 en 16 uur een gevarieerd programma voor jong en oud
Op drie locaties vinden telkens optredens plaats. Ze duren een half uur en worden in de loop van de namiddag op vaste uren hernomen, dus om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De toegang tot de optre-dens is gratis.

In de plaatselijke O.L.-Vrouwekerk (Mariastraat) luisteren we naar klassieke muziek. Violiste Eva Lievens en altvioliste Ann-Sofie Vande Ginste brengen ons werk van Lully, Purcell, Rameau, Mozart en de grote Johann Sebastiaan Bach.
De tuin van de familie Dewachtere (Sint-Pietersstraat) vormt het decor voor een poppenspel met het figurentheater Propop. Zij brengen het stuk ‘Hee Man’. Het gaat om een leuke voorstelling over het ontstaan en de evolutie van de mens, gespeeld met grote houten poppen. Eigenlijk kom je terecht in een tijdmachine. Telkens valt de mens om en staat weer op en ontwikkelt zich verder en verder …
Voor de liefhebbers van jazz kozen we de binnenkoer van de abdijhoeve. De groep Simply jazz trio brengt ons een uitgelezen programma jazzmuziek met piano, contrabas en blaasinstrumenten.
Muzikale slothappening om 17 uur
In de abdijtuin uit de Marktstraat sluiten we de muzikale namiddag af. Het wordt een grandioos optreden van Il Sogno, het muziekensemble van De Lovie. Samen met drie begeleiders brengen vijf mensen met een verstandelijke handicap een gevarieerd programma van hitgevoelige num-mers, folksongs en eigen composities. Il Sogno musiceert op een uitgebreid akoestisch instrumen-tarium: accordeon, cabasa, chimes, djembé, drums, dwarsfluit, gitaar, guiro, klarinet, klokkenspel, maracas, piano, sleighbells, tamboerijn, temple-blocs, triangel, woodblock en zang. We sluiten omstreeks 19.30 uur af met de Vlaamse Leeuw.

Tussendoor kan je genieten van pannenkoeken, oliebollen en ijsjes.

Datum
Zondag 10 juli 2016

Organisatie
Raad voor Cultuur in samenwerking met de stad Oudenburg
Inlichtingen en inschrijven
Dienst Cultuur Stad Oudenburg
RAM
Marktstraat 25 - 8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
E ram@oudenburg.be
W www.ram-oudenburg.be
 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00