Zorgparkeren tijdens coronacrisis

2 apr 2020
Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werken veel mensen van thuis uit. Hierdoor staan veel voertuigen voor langere tijd geparkeerd en vinden dokters, verpleegkundigen en andere zorgverleners moeilijker een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Daardoor verliezen ze kostbare tijd die ze aan hun patiënten kunnen besteden. Daarom lanceert het stadsbestuur van Oudenburg tijdens de coronacrisis het ‘zorgparkeren’.
 
Burgers kunnen zich inschrijven om de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking te stellen aan zorgverleners. Tijdens huisbezoeken kunnen zorgverleners gebruik maken van deze privéparkeerplaatsen gedurende 30 minuten. De tijd die wordt uitgespaard met het zoeken naar een vrije parkeerplaats kan dan extra aan zorgbehoevenden worden besteed. Zorgverleners plaatsen een speciale ‘zorgkaart’ achter de voorruit met hun gsm-nummer. Zo kan de bewoner de zorgverlener indien nodig altijd bereiken en vragen om de wagen te verplaatsen. Op deze manier zijn we er als stadsbestuur van overtuigd dat we tegemoet komen aan zowel de patiënten als zorgverleners.

Inschrijven voor dit tijdelijk project kan via www.oudenburg.be/zorgparkeren. Zowel bewoners die een parkeerplaats aanbieden als zorgverleners die hiervan gebruik wensen te maken, dienen een online formulier in te vullen. Bewoners ontvangen zo snel mogelijk de speciale ‘zorgsticker’ in de brievenbus. Zij kleven deze zelf aan de garagepoort of aan het raam bij de oprit. Zo weten zorgverleners dat ze deze parkeerplaats mogen gebruiken. Zorgverleners krijgen een gepersonaliseerde ‘zorgkaart’ (met naam, gsm-nummer en nummerplaat) via e-mail toegestuurd. Ze dienen deze kaart zelf af te drukken en achter de voorruit van hun wagen te plaatsen. 

Voor meer informatie of verdere vragen kan je terecht bij de Sociale Hulplijn op het nummer 059-40 19 95 of via socialehulplijn@oudenburg.be