WZC Riethove verscherpt bezoekregeling

25 jul 2020
In Woonzorgcentrum Riethove in Oudenburg worden de bezoekregels verscherpt naar aanleiding van de beslissingen van de Vlaamse taskforce. Vlugger dan verwacht wordt het bezoek in Riethove teruggeschroeft. Het kamerbezoek dat sedert enkele weken terug kon plaatsvinden, kan voorlopig niet meer. Omdat we onze bewoners toch in contact willen laten met hun familie, organiseren we het bezoek op een veilige manier in openlucht of in de cafetaria op afspraak.

In de namiddag zullen de bewoners van beide afdelingen (Mattenbies en Kalmoes) van maandag tot en met vrijdag op afspraak bezoek kunnen krijgen. Er worden telkens maximum 2 bezoekers toegelaten en in de huidige fase wordt dit beperkt tot 1 bezoekmoment per week. Een afspraak dient tijdig telefonisch op het nummer 059-34 02 30 worden vastgelegd (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur) of via e-mail (ergo@ocmw-oudenburg.be of animatie@ocmw-oudenburg.be).

Alle huidige maatregelen op het vlak van handhygiëne, mondmaskerplicht, etc. blijven van kracht. Het bezoek gaat bovendien bij voorkeur door in openlucht. Zoniet gaat het bezoek op een veilige manier door in cafetaria Lisdodde. Er is plaats om 10 bewoners (o.a. door middel van een plexiglas) hun bezoek te laten ontvangen.

We beseffen dat we met deze maatregelen opnieuw een enorme inspanning vragen van zowel onze personeelsleden, de bewoners als hun bezoekers. We zetten echter alles op alles om net als bij de eerste golf de veiligheid in het woonzorgcentrum maximaal te garanderen.