Oudenburg zorgt voor jou!

28 mei 2020
Iedere inwoner van de stad  kreeg de afgelopen dagen een gepersonaliseerd pakket mondmaskers in de brievenbus, vergezeld van een bewonersbrief met instructies en het nieuwe Stadsmagazine. De stad kon hiervoor beroep doen op maar liefst 50 vrijwilligers die instonden voor de verdeling ervan, waarvoor onze oprechte dank!

Begin mei werd reeds aangekondigd dat de stad voor iedere inwoner een mondmasker ging voorzien, deze maskers in Oudenburg krijgen was echter een huzarenstukje. We kozen ervoor om in te stappen op een groepsaankoop met 16 andere West-Vlaamse gemeentes om zo gegarandeerd onze maskers te krijgen. De stad voorzag hier 20.000 euro voor, maar kan rekenen op een ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen van 9.550 euro. De levering van de maskers liep echter vertraging op door de douane. Sinds begin vorige week stonden de maskers in Zaventem, maar werden ze nog niet vrijgegeven. Mits tientallen telefoontjes hebben we geprobeerd om er spoed achter te steken. Dinsdag kregen we uiteindelijk het verlossende telefoontje dat ze binnen waren, waarop onze technische dienst ze meteen zelf is gaan ophalen bij de leverancier.

Vanaf dat moment stond een team van 50 vrijwilligers klaar in de sporthal om alle enveloppen met mondmaskers te vullen, want per adres werd een pakket gemaakt met volwassen mondmaskers en mondmaskers voor kinderen. Samen met de maskers werd er ook een bewonersbrief met instructies en het Stadsmagazine verdeeld. We zijn de vrijwilligers ongelooflijk dankbaar voor hun vele werk, dinsdagavond nog werden heel wat mondmaskers in de brievenbussen gestoken en ten laatste woensdagavond mocht iedere Oudenburgnaar zijn of haar mondmaskers ontvangen. Wiens pakket mondmaskers niet klopte volgens de gezinssamenstelling kan mailen naar socialehulplijn@oudenburg.be.

De afgelopen weken werden ook al 1.000 extra mondmaskers van Think Pink voor de Oudenburgse zorgsector verdeeld. Zorgverleners die nog een mondmasker wensen aan te vragen kunnen dit via www.oudenburg.be/corona/mondmaskers-voor-zorgverleners.aspx.
 
Ook de federale overheid voorziet een mondmasker voor elke inwoner. Deze zullen begin juni bij ons geleverd worden. Wij voorzien dus een tweede bedelingsronde samen met de filters in de maand juni.

Gepersonaliseerd pakket mondmaskers