Mondmaskers voor elke Oudenburgnaar

24 apr 2020
Nadat het stadsbestuur eerder al 1.000 mondmaskers voor de Oudenburgse zorgsector bestelde, plaatst de stad nog een bestelling van 10.000 stuks zodat iedere inwoner van de stad een mondmasker krijgt. 

Oudenburg zorgt voor haar inwoners, dat willen we hiermee benadrukken. Het ziet ernaar uit dat we van de Nationale Veiligheidsraad en de virologen af en toe ‘uit ons kot’ zullen mogen komen de komende weken. Het dragen van een mondmasker zal in deze fase een belangrijke rol spelen. De Oudenburgse mondmaskers zullen door een team van stadspersoneel en vrijwilligers worden verdeeld over de gehele stad. Ieder gezin zal namens de samenstelling bedeeld worden, zo krijgen singles bijvoorbeeld 1 mondmasker en gezin met twee volwassen en twee kinderen 4 mondmaskers. 

De stad Oudenburg sloeg een week geleden reeds de handen in elkaar met Think Pink. Think Pink Europe gaat in samenwerking met een Belgisch bedrijf zelf mondmaskers maken en verdelen. Stad Oudenburg plaatste als allereerste stad in Vlaanderen een eerste bestelling van 1.000 maskers om de zorgkundigen in eigen stad te ondersteunen. Maar we willen ook onze inwoners de nodige bescherming bieden, daarom dus de bijkomende bestelling van 10.000 mondmaskers bij een andere leverancier.

De stad trekt voor deze investering in totaal 11.054,00 euro uit. De effectieve kost ligt een stuk hoger. Afhankelijk van de leverancier kost één masker de stad tussen de 2,00 euro en 2,40 euro. De totale bestelling zou dus op 20.620,00 euro komen. De provincie springt echter bij met 1,00 euro per inwoner, zodat er een ‘korting’ van 9.566,00 euro is op de eindfactuur. Er wordt ruimte gemaakt binnen ons meerjarenplan om deze verantwoorde uitgave te kunnen doen.