Babbelbox in WZC Riethove

12 mei 2020
In woonzorgcentrum Riethove staat sinds vandaag een babbelbox. Zo kunnen onze bewoners op een veilige en aangename manier hun familie opnieuw ontmoeten.

Door de coronamaatregelen missen veel bewoners echt contact met hun familie. De babbelbox zorgt voor een oplossing door de bewoners veilig samen te brengen met hun familie. Hierbij spreken de bewoners dankzij een zorgtelefoon vanuit de cafetaria met hun naaste familie. De bezoekers nemen plaats in een tent aan de andere kant van het raam. Deze plaats wordt tussen 2 gesprekken door steeds ontsmet.

Het was een zware maar broodnodige beslissing om het woonzorgcentrum volledig af te sluiten. Onze bewoners hebben ondertussen al zo’n 2 maanden geen bezoek meer mogen ontvangen, wat uiteraard emotioneel bijzonder moeilijk is. Bij de start van de bezoekstop werd meteen gestart met Skype-gesprekken die een groot succes waren. Dankzij de babbelbox kunnen ze elkaar nu ook in het echt zien, ook al is dit van achter een raam.

Het zorgpersoneel heeft heel wat inspanningen geleverd om ervoor te zorgen dat de bewoners veilig en gezond blijven. Ondertussen werden alle bewoners en personeelsleden getest. Alle testen waren gelukkig negatief maar we moeten uiteraard voorzichtig blijven. Vanuit de hogere overheid wordt bezoek vanaf 18 mei toegelaten. Met de babbelbox zorgen we voor een oplossing waarbij de veiligheid primeert.

Om iedereen de kans te kunnen geven om te kunnen ‘babbelboxen’, wordt er enkel op afspraak gewerkt. Er wordt bij de eerste afspraken voorrang gegeven aan bewoners die nog geen Skype-gesprekken hebben gevoerd met het thuisfront.