Afspraken rond Allerheiligen

30 okt 2020
Om de verspreiding van COVID-19 te beperken, heeft de West-Vlaamse provinciegouverneur een politiebesluit uitgevaardigd dat iedereen (vanaf 12 jaar) verplicht om een mondmasker te dragen bij een bezoek aan een West-Vlaamse begraafplaats 1 week voor en 1 week na Allerheiligen (van 24 oktober tot en met 8 november 2020). 

Traditioneel verwachten we rond Allerheiligen veel bezoekers op de begraafplaatsen. Om alles veilig te laten verlopen vragen we aan iedereen om zich in deze uitzonderlijke tijden zeker aan de regels te houden.

  • Draag je mondmasker niet alleen op, maar ook nabij de begraafplaats
  • Houd voldoende afstand.
  • Houd niet om de haverklap halt voor een praatje met een bekende.
  • Kom misschien zelfs een dag eerder, of pas de dag nadien. Zo wordt het aantal bezoekers beter gespreid.
  • Verdeel je bezoek aan verschillende begraafplaatsen ook over meerdere dagen.

We beseffen uiteraard het belang van Allerheiligen en een bezoek aan jullie dierbaren. Neem je tijd daar waar het er echt toe doet, maar houd het veilig en denk aan je eigen gezondheid en die van de anderen.
 

Nazicht op concessies begraafplaatsen

Op de begraafplaatsen van Roksem en Westkerke werden bordjes geplaatst aan de graven waarvan de concessie verlopen is of die er verwaarloosd bij liggen. Dit kadert in de plannen van de stad om de begraafplaatsen te transformeren tot begraafparken. Alle nabestaanden krijgen de kans om de concessie te verlengen en de graven te behouden. De bordjes blijven een jaar staan zodat de nabestaanden zeker voldoende geïnformeerd kunnen worden. De stad wordt na 1 november 2021 eigenaar van het graf en kan tot ontruiming overgaan.