De Twaalf

  

 
Voor de invulling van deze fietstocht werd begin 2021 de oproep gelanceerd om opmerkelijke of herkenbare personen voor te dragen die al een geruime tijd in Oudenburg wonen en die het verdienen om op de foto te staan.

Uit de inzendingen werden twaalf personen gekozen die uitgenodigd werden voor een interview en een fotoshoot door de bekende Oudenburgse fotograaf Pieter Clicteur. Elk van deze geselecteerden werden ondertussen via de pers en sociale media voorgesteld.

Vanaf maandag 4 juli 2022 wordt de fietstocht rond ‘De Twaalf’ gelanceerd worden waarbij er twaalf panelen in het Oudenburgs straatbeeld zullen verschijnen met de mooie foto’s van de geselecteerden.  Op elk paneel zal een QR-code vermeld staan die naar één van de onderstaande pagina's zal verwijzen waar er meer informatie zal te vinden zijn over die bepaalde persoon.
 
De fietstocht start aan ipso facto en eindigt aan de Abdijhoeve. De route is 21 km lang en bewegwijzerd met gele pijlen.
 

Bij de fietstocht hoort een brochure om de tocht wat interactiever te maken.  Zo kan je tijdens de tocht het kruiswoordraadsel op de achterzijde van de brochure invullen en kan je thuis nog even ‘nakaarten’ met het memoryspel in het midden van het boekje.

De brochure voor de fietstocht kan je ophalen op verschillende locaties, telkens tijdens de openingsuren:

  • Sporthal Ter Beke
  • Romeins Archeologisch Museum
  • Stadhuis Oudenburg
  • Bibliotheek Oudenburg

Vergeet zeker ook niet om eens langs te gaan bij de bibliotheek, want daar vind je telkens de favoriete boeken terug van onze twaalf.

Hieronder vind je alvast een overzicht terug van de twaalf geselecteerden alsook een plan met de route: